Hvad Er Mainstream Musik?

Pixabay

Mainstream musik er den musik, der har den aktuelt bredeste appeal til befolkningen i et givent samfund. Mainstream er et engelsk ord og betyder hovedstrømningen. Der er altså tale om musik, som den bredeste del af befolkningen kan eller vil lytte til, uden det genererer for mange følelser i folk.

Betegnelsen kan bruges både positivt og negativt. Synet på mainstream musik bruges også aktivt i både kompositionen af numrene og kunstnernes image, når de skal producere deres musik og brande sig selv.

Mainstream musik ændrer sig

Der finde en lang række eksempler på, at det der betegnes som værende mainstream musik, ændrer sig gennem årene. Tag bare sådan noget som jazz. Det var engang både først en niche og undergrundsmusik, hvorefter det blev mainstream for i dag atter at være en niche, som hovedparten af befolkningen ikke lytter til.

Op gennem de seneste fem-seks årtier har kunstnerne aktivt forsøgt at distancere sig selv fra at blive betegnet som værende mainstream musik. I den forbindelse har mainstream haft en negativt klang som værende noget uden sjæl og identitet.

I dag er det især pop og R n' B, der betegnes som værende mainstream musik. 

For mange kunstnere kan en positiv tilgang til netop det at være mainstream være vejen til kommerciel succes. En bredere appeal kan nemlig give flere streamede numre, flere udsolgte koncerter og dermed flere penge på bankkontoen.

Der er også en lang række musikere, der i de første år har forsøgt at distancere sig selv fra mainstream-musikken, hvorefter smagen i samfundet har ændret sig - eller musikken fra musikerne har.

Et godt eksempel på et miks af dette er danske Volbeat, der med rødder i den hårde rock laver musik, hvor kompositionerne er bygget op på en lang række af popmusikkens klassiske varemærker. Det giver Volbeat en langt bredere appeal end andre rockbands.

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indhold. Her finder du et imponerende sortiment af boomblaster, eller utallige andre gode varer. Tusind tak for støtten, siger vi.