Hvad Er Reggae Musik?

Pixabay, kropekk_pl

Reggae musik er en rytmisk genre, der er blevet udviklet på Jamaica sidst i 60'erne. Den er kommet til verden gennem en fortolkning af caribisk musik, afrikansk musik og amerikansk rhythm and blues. Musikken karakteriseres på den måde, at den har et underbetonet ét-slag og kratig betonede to- og fire-slag. Ofte har musikken også en markering på mellemslagene.

Genren er meget rytmisk, når man hører den, og man får faktisk bare lyst til at danse i til den.

Den mest kendte kunstner indenfor reggae-genren er ingen ringere end Bob Marley. Bob Marley er en kunstner, der fleste kender og hvis ikke, så var han meget kendt for sine store dreadlocks og for sin musik. Jeg husker selv sangen 'No Woman, No Cry', som af de sange, han er allermest kendt for.

Danmark har også nogle kunstnere, som er kendt for at gøre brug af reggae-genren. Dette er blandt andet Slo Down, Bliglad og Bass & Trouble, men især også Natasja, som selv kom fra disse kanter og spillede en stor rolle i forhold til at introducere musikken til Danmark.

Kender du ikke til Natasja, så gik hun desværre bort på Jamaica i en ulykke for mange år siden, men hendes musik er helt sikkert værd at høre!

Sidens tekst er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet perleøreringe. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.