Hvornår Blev Musik Opfundet?

Pixabay, Arcaion

Det er altid svært at estimere, hvornår noget præcis er blevet opfundet, da mange ting ofte har eksisteret længere tid, end hvad arkæologer eller historikere kan finde frem til.

Angående musikken er det også svært at sige. De ældste instrumenter, der dog er fundet, er fløjter af ben. Disse er fundet i Slovenien og er eftersigende blevet brugt til at spille på af neandertalere. Her taler vi 53.000 år tilbage i tiden. 

Ud over fløjter er der også fundet trommer, horn og harper. Disse bliver derfor betegnet som nogle af de tidligste instrumenter, der findes.

Dette kommer selvfølgelig an på, om man altid forbinder musik med instrumenter, da kroppen jo i sig selv også kan bruges som et instrument. I den forbindelse er der nemlig også tale om, at musikken daterer endnu længere tilbage, fordi mennesket har brugt sig selv som et instrument og har lavet forskellige lyde og effekter med hænderne, fødderne og så videre.

Går vi længere frem i tiden, bliver det første reelle musik først spillet ved religiøse og festlige lejligheder. Det er Grækenland, der tager skridtet videre og vælger cirka 700 f.Kr. at spille musik ved enhver lejlighed, der byder sig. Tager man her fat i mange musiske udtryk, stammer de faktisk også fra landet.

Du skal vide at: dette du lige læste er udviklet for Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du finde blandt et stort og flot udvalg af kors halskæde mænd produkter. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.